JOSEFINE

Lossius
3

Axel 2 måneder

God morgen vakre fantastiske lesere!

idag har Axel blitt hele 2 måneder! Tenk på det. For to mnd siden ble verdens vakreste babygutt født og jeg ble enda mer lykkelig en hva jeg allerede var. Den lille gutten min har gått opp over to kg og utvikler seg masse for hver dag som går. Han har allerede smilt i ganske mange uker, men nå kommer smilene oftere og oftere og han prøver ofte å le. Han snakker også mye når jeg eller M er i nærheten. Ellers elsker han nå å ligge på lekematta si og klarer å slå bort i lekene som henger på den!

Nå føler jeg også at vi begynner å bli skikkelig kjent med den lille krabaten. Han følger våre rutiner og vi vet akkuratt hva som skal til for å få han glad. 


Et barn på 2 mnd skal kunne:

 Holde hodet rett- Kan

 Gurgle og 'fekte' for å kommunisere- Kan

 Kjenne igjen foreldrenes stemme- Kan

 Bevege beina i sirkelbevegelse- Kan 

 

Barnet begynner å få mer kontroll over det tunge hodet. Men er fortsatt for svak i nakkemusklene til å holde det oppe selv. Det klarer å løfte hodet litt høyere når det ligger på magen enn ved 1 måneds alder. Hendene er fortsatt knyttet, men begynner å åpne seg litt. De aller fleste barna vil smile av glede og følge deg med blikket. Lys er svært fascinerende og de kan ligge i mange minutter og bare glo på en lampe. 8

5 måneder

Et barn på 5 mnd skal kunne:

 Klare å sitte med støtte ? Kan

 Skal kunne dra seg selv opp når du drar de i hendene fra liggende stilling. ? Kan

 Oppdage føttene sine ? Gjort for lenge siden

 Strekke seg og gripe etter alt som er innen rekkevidde og smake på det ? Kan

 Flytte en ting fra ene hånden til den andre ? Kan

 Le ? Kan

Ååh som tiden flyr! Amanda er allerede 5 mnd! Den siste måneden har det skjedd utrolig masse. Hun er mye mere "med" og prater som en foss hele tiden. Hun har også helt dilla på å stå med støtte, så når vi har henne på fanget vil hun helst stå og hoppe. Hun elsker at det skjer ting rundt henne og hun elsker nye folk (enda). Soverutinene er enda veldig greie! Vi har klart å få leggetiden til kl 21:00, og det er utrolig deilig! Nå gjenstår det bare å få henne til å legge seg 20:00. Kommer til å bruke itt tid på å komme ned tid. Greit å gjøre det gradevis. Ellers er hun kjempeblid og flirer av alt! Lille solstrålen min!

MÅL: 6450g og 66 cm

KLÆR: Bruker størrelse 62. Kan passe store 56 klær.

TENNER: 0

#Mamma #mammablogg #Ungmamma #Ungemødre #Baby #babyjente

3

4 måneder

Et barn på 2 mnd skal kunne:
 Løfte hodet når det ligger på mage ved hjelp av hender og armer  Kan

 Rulle fra mage til rygg Hun kan det, men gjør det ikke ofte!

 Åpne hendene sine helt (de har vært knyttet før) Kan

 Utforske ting ved hjelp av hender og munn Åjada! Alt skal spises på!

Barnet gurgler når du prater. Det har veldig lyst å sitte og skravle, men klarer det ikke helt enda. Det griper etter leker selv og fører de med en gang til munnen. Barnet snur seg etter lyder og gurgler glad tilbake til den som snakker til det. Øyekontakt er vanlig i denne alderen og barnet er svært facinert av ansikter. De ser forskjell på liten og stor person og kan ofte bli helt oppslukt om de ser et annet barn.

Amanda lager nye lyder hver dag og prater som en foss (som både mamman og pappan sin). Hun har også blitt kjempeflink til å gripe ting! Hun har en favorittrangle hun elsker! Å hun strekker seg etter den med en gang vi tar den ifra henne. Flinke lillemor. Hun har også blitt veldig flink til å tilpasse seg rutinene til meg og Jens! Som regel så legger vi oss i 22-tiden sammen med henne. Å så står vi opp alt fra 08 til 12. Jeg har et lite prosjekt hvor jeg prøver å få henne til å sovne i 19-20 tiden slik at jeg og Jens får litt tid til oss selv før vi også skal legge oss. Til nå har det gått veldig bra bare vi tar det gradevis! 

MÅL: 5000 g og 65 cm

KLÆR: Bruker mest i 56 enda, men 62 passer som regel det og

TENNER: 0

 

0

3 måneder

3 mnd! omg... hvor blir tiden av? Idag er det dåp, så det blir bare en kort oppdatering!

MILEPÆLER

Kommunikasjon og sosial utvikling

 • Er opptatt av sine nære omsorgspersoner - liker ikke når du går, blir ivrig når du kommer, og følger deg med øynene rundt i rommet.
 • Begynner å imitere faktene sine når dere prater - beveger armer og bein.
 • Øyekontakten med deg øker stadig - en viktig emosjonell prosess som knytter dere nærmere sammen.
 • Begynner å le høyt.
 • Liker lyden av sin egen stemme og utvider stadig spekteret.
 • Bruker mange ulike bevegelser og ansiktsuttrykk for å uttrykke behov og følelser.
 • Lytter intenst og svarer med lyd til den som synger og prater for det.

Sanser og motorikk

 • Barnets evne til å gripe og bevege en rangle utvikles denne måneden, og det vil gripe etter ting som blir holdt rett foran hånden, når det ligger på ryggen eller sitter på mors eller fars fang.
 • Barnet begynner å trekke i klærne sine.
 • Evnen til å følge bevegelser med blikket utvikler seg raskt
 • Barnet begynner å sparke med styrke.
 • Nå klarer barnet også å gjøre to ting samtidig, som å suge og titte på noe.
 • Barnet løfter hodet og brystet i mageleie når det støtter seg på armene.

Interesser og aktiviteter

 • Liker og trenger mye fysisk nærhet - vil bli holdt, båret og kost med.
 • Begynner å vise preferanser for enkelte mennesker.
 • Begynner å vise forventning til kjente aktiviteter.
 • La barnet få ligge et sted hvpr det kan følge med på dine og andre familiemedlemmers gjøremål i huset. Legg barnet på magen og legg deg på magen foran barnet og prat og syng. Slik oppmuntrer du barnet til å trene på å holde hodet og overkropp oppe.
 • Barnet utforsker med hender og munn. Skaff noen få, trygge, "tyggesikre" leker som barnet både kan kjenne på og tygge på.

 

3

2 måneder

For 2 mnd siden kom verdens vakreste prinsesse til verden! Å som tida har flydd! Amanda har forandret seg så ufattelig masse den siste tiden og vi begynner virkelig å bli kjent med henne. Hun har helt siden hun var 3 uker silt, men nå komemr smilene mye oftere og hun har fått sin egen lille latter som hun bruker ofte for å utrykke at hun har det bra! Hun er oppmerksom og hun babbler lenge med både meg og faren. Hun viser også veldig godt at hun kjenner oss igjen med å snu seg etter oss. 

Nakken hennes begynner virkelig å bli sterk også! Hun løfer hodet veldig lenge av gangen og hun løfter også en god del av brystkassen. Flinke jenta mi!  


Et barn på 2 mnd skal kunne:

 Holde hodet rett- Kan

 Gurgle og 'fekte' for å kommunisere- Kan

 Kjenne igjen foreldrenes stemme- Kan

 Bevege beina i sirkelbevegelse- Kan 

 

Barnet begynner å få mer kontroll over det tunge hodet. Men er fortsatt for svak i nakkemusklene til å holde det oppe selv. Det klarer å løfte hodet litt høyere når det ligger på magen enn ved 1 måneds alder. Hendene er fortsatt knyttet, men begynner å åpne seg litt. De aller fleste barna vil smile av glede og følge deg med blikket. Lys er svært fascinerende og de kan ligge i mange minutter og bare glo på en lampe. Store mønstre er også veldig 7

Amanda 1 måned!

Idag er Amanda hele 1 måned gammel! Tiden flyr virkelig fra meg! Følest ut som om det var igår jeg lå på sykehuset å lengtet hjem. Lillejenta mi har vokst masse og er mer og mer våken for hver dag som går. Helt siden hun var 3 uker har hun smilt og nå begynner smilene å komme veldig ofte. Hun prøver også å le litt, men hun greier det ikke helt enda. Hun er også kjempeflink til å feste blikket og å ha "samtaler" med meg og faren sin. Flinke jenta mi. 

Siden dere lesere likte så godt statusoppdateringene jeg hadde i svangerskapet tenkte jeg atjeg skulle fortsette tradisjonen og komme med månedsoppdateringer på Amanda! Det vil si at den 3 hver mnd kommer jeg til å skrive litt om hvordan hun burde ha utviklet seg og hva hun burde kunne. I tillegg skal jeg legge ut bilde fra samme vinkel til hver oppdatering slik at vi ser om hun forandrer seg mye og raskt. Desverre er det ikke så mye jeg kan skrive idag siden hun bare er 1 mnd, men neste oppdatering kommer til å være litt mer utfyllt!


Amanda etter morgenbadet idag! <3 verdens vakreste lille jente!

josefine Lossius (18 år og snart tobarnsmamma)

Hei. Mitt navn er Josefine og jeg er en 19 år gammel jente som bor like utenfor Molde. Da jeg var 16 år gammel ble jeg gravid og jeg er nå mamma til Amanda på to år. Jeg ble også gravid igjen når jeg var 18 år gammel og nå har jeg også blitt mamma til Axel. På bloggen vil dere kunne lese om det å være en ung tobarnsmor og alle utfordringene det har med seg. Jeg blogger også litt om trening og interiør. Ikke nøl med å ta kontakt om det er noe du lurer på eller vil formidle!

Kontakt meg

Josefinelossiusblogg@hotmail.no

Bla i bloggen

 
tinysizes.com

Bloggdesign

hits